19 augusti 2009

Bilresan.

Bilresan till & från Norge blev lite av en upplevelse kan man kalla det. Det är alltså 70 mil dit, & lika många hem. Det hela började på vägen dit, vi gjorde ett stopp lite innan Drammen. Det skulle fikas & fotas. När vi stannar ser vi att det kommer en massa rök från motorn. Första tanken är såklart att det brinner under huven typ.. Vi öppnar huven med spaken i bilen & det bara väller fram rök! Efter en stund lyckas vi få upp huven helt, utan att bränna fingrarna. Det visar sig att locket till oljan inte sitter på, det ligger bredvid tanken. Pappa har innan resan kollat igenom bilen, fyllt olja, osv. & sedan glömt att skruva fast locket igen. Oljan har alltså skvätt ut & blivit glödhet i motorutrymmet. En jäkla tur att vi stannade för att fika med andra ord.
Vi tar oss till Hovden, upp på fjället, ner för fjället & sedan till Mo, där släktträffen skulle gå av stapeln. Där stannar vi över natten. På söndag när vi ska resa hem visar det sig att vi har punktering på höger fram däck. Kul. En söndag, & ingenting har öppet. Däckfirmor allra minst. Vi får hjälp att sätta på nödhjulet & der visar sig att vår syssling Lars har en kusin som äger en däckfirma i Seljord, en timmes bilresa från Mo. Det visar sig också att han är hemma, & kan komma ner till sin firma & laga vårat däck. Guld! Vi rullar dit på vårt otroligt fina, & smala(!), nödhjul & får hålet i däcket pluggat.
Det hela avslutas med att vi kör över en sten som ligger mitt i vägbanan, med just höger fram däck. Även här har vi en otrolig tur & däcket håller. Behöver jag säga att man inte ville sätta sig i den där bilen igen? Hur som helst så tog vi oss hem helskinade. Tack & lov.
P.S. Det är min syster Åsa som poserar så otroligt snyggt på bilderna ;)

5 kommentarer:

Daniel sa...

I bland har man änglavakt. Typ.

TinaLinaTiny sa...

Ja, det kändes lite så.

lisa sa...

hahaha otroligt roligt nu i efterhand. :P

Åsa sa...

glöm inte kööööööölebaggen! :)

TinaLinaTiny sa...

Hahaha :)